Lina Bengtsdotter: Francesca

EC8D65F4-A13F-45E2-93A4-23600A9704B6

Bokens titel: Francesca
Författare: Lina Bengtsdotter
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bokförlaget Forum 2018
Antal sidor: 378
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.94
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 3 / 5

Handling

Charlie Lager är tillbaka och reser tillbaka till trakten där hon själv växte upp. Hon hör om det olösta fallet där tonårsflickan Francesca försvunnit för trettio år sedan. Charlie undrar varför detta inte kom upp under deras förra utredning då de letade efter tonåringen Annabelle som försvann i samma område. Dessutom är det något i  det här gamla fallet som påverkar henne starkt. Är likheten mellan det och hennes drömmar en slump?

Recension

Tack till Bokförlaget Forum för recensionsex.

För att komma in i serien så läste jag del 1 Annabelle först. Som jag nämnde i den recensionen så tycker jag det blir lite mindre trovärdigt då kriminalaren och huvudkaraktären i deckare har en personlig koppling till fallet. Och i den här andra delen så är ju Charlie tillbaka i samma bygd igen. Samma som även Annabelle handlade om och därför blir det ju en fortsatt berättelse av den tidigare. Men jag tror ändå att det går hur bra som helst att läsa den här som en fristående roman.

Jag tycker Lina Bengtsdotter skriver på ett tydligt och lättläst sätt. Böckerna är underhållande och otroligt spännande. Hon bygger upp handlingen fint med trovärdiga karaktärer. Förutom den kriminalhistorien som är huvudtemat i boken så handlar den även om utsatthet, barn som far illa, missbruk och utanförskap. Den har alltså ett djup utöver det väntade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s