Julie Cohen: Together

B7F1B1F8-EB70-4138-841B-DD2A05237141.jpeg

Bokens titel: Together
Författare: Julie Cohen
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Orion Publishing 2017
Antal sidor: 320
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: E-bok
GoodReads medelbetyg: 3.93
Boktipset förväntat betyg: 3.0
Betyg: 3.5 / 5

Handling

Robbie och Emily har varit tillsammans i flera år, och deras kärlek är fortfarande lika stark som alltid. Sammanhållningen desto starkare för varje år som går. De har tillsamman tagit sig igenom svåra beslut och ett liv som inte alltid varit enkelt. Och därmed finns det fortfarande saker de inte nämner, som de inte diskuterar. Och en dag då Robbie vaknar, skriver han ett brev till Emily och lämnar deras gemensamma hem för gott. Han gör detta av en orsak, av den starka kärlek han känner för henne och för att hålla deras största gemensamma hemlighet hemlig.

Recension

Det är ju egentligen ganska svårt att skriva om böcker som den här, med en sådan intrig att om man säger för mycket så förstör man hela läsupplevelsen. Överraskningsmomentet är ju det som gör boken så intressant.

Men jag kan säga att den är läsvärd. En tankeväckande, varm och intressant bok om kärlek och tvåsamhet. Om att välja varandra och att hålla ihop. På samma gång en vacker berättelse och en svår livssituation.

Boken är välskriven med en genomtänkt och finurlig intrig och story. Samtidigt som man förstår parets dilemma och känslomässiga problem i frågan så blir det ett slags etiskt dilemma i de beslut de gör.

Jag gillar verkligen sådana här böcker som visar oss att livet inte är svart/vitt. Att alla beslut man gör inte alltid är självklara.

 

 

 

En kommentar på “Julie Cohen: Together

Lämna en kommentar