Lucinda Riley: Skuggsystern

6AF5880D-598C-4341-990A-89AD0FC2313E.jpeg

Bokens titel: Skuggsystern
Författare: Lucinda Riley
Originalets titel: The Shadow Sister
Översättare: Gabriella Andersson
Förlag & år: Bazar 2018
Antal sidor: 577
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.4
Boktipset förväntat betyg: 4.0
Betyg: 4 / 5

Handling

Star D’Aplièse står, precis som sina systrar, inför en stor förändring i sitt liv då hennes älskade styvpappa Pa Salt hastigt dör. Han lämnar kvar ledtrådar som varje syster kan följa ifall de vill veta mera om sin bakgrund och sin biologiska familj. Star känner aig till en början tveksam till att följa denna ledtråd och ta reda på mera om sitt liv. Hon är väldigt bunden till sin syster CeCe och de har knappt varit ifrån varandra sedan de kom hem till Pa Salt. Men till slut tar hon till sig mod och ledtråden för henne till en mysig bokhandeln London. Mötet med ägaren öppnar en helt ny värld för Star och hon finner en plats i livet där hon känner sig hemma.

Stars öde verkar leda henne till en viljestark och självständig kvinna som levde etthundra år tidigare i nordvästra England. Men vad kan denna kvinna ha gemensamt med Star?

Recension

Tack till Bazar förlag för recensionsex. Det här är del 3 i serien om de sju systrarna. Första boken De sju systrarna handlar om den äldsta systern Maia och utspelar sig delvis i Brasilien. Andra boken Stormsystern handlar om systern Ally och utspelar sig delvis i Norge. Den här tredje boken, Skuggsystern, handlar om Star och utspelar sig i England.

Och jag älskar dem allihopa! Jag ser fram emot varje nya del som kommer ut! De är lika, men ändå så olika att det aldrig känns som att författaren bara kör på samma uppbyggnad av boken om och om igen. Tvärtom så blir man alltid lite överraskad. Och det bästa är att den senaste, Pärlsystern, redan har kommit ut 😍

Jag tänkte på att det kanske är några läsare som skräms av att alla böcker i serien är ganska tjocka. Men till det ska jag säga att de är otroligt lättlästa och absolut inte känns som någon oöverkomlig tegelsten. Tvärtom, det här är en typisk bok för härlig mysläsning.

Och precis som de två föregående böckerna i serien är Skuggsystern intressant, spännande, romantisk, mysig och fantasifull. Och det går lika bra att läsa de här böckerna som fristående romaner utan att känna att man måste läsa hela serien.

2 reaktioner på ”Lucinda Riley: Skuggsystern

  1. Ping: Läst Mars 2019 ✨📚💖 | Bina's Books

  2. Ping: Lucinda Riley: Pärlsystern | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s