Ben Fergusson: The other Hoffman sister

67321BAF-C1DA-4CA6-B74B-6E2251A6BA0B

Bokens titel: The other Hoffman Sister
Författare: Ben Fergusson
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Abacus 2018
Antal sidor: 418
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: E-bok
GoodReads medelbetyg: 3.58
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 4 / 5

Handling

Systrarna Ingrid och Margarete Hoffman flyttar med sin familj från Tyskland till det tysktalande sydvästra Afrika. Den yngre systern Ingrid anpassar sig bättre till den nya miljön och är friare att göra som hon vill. Margarete som är äldre blir däremot bortlovad till grannens Baron von Ketz son och förväntas spendera en hel del tid där för att lära känna familjen. Då Baron von Ketz blir mördad under en natt av oroligheter bland den infödda befolkningen så flyttar familjen Hoffman hem till Tyskland igen. Baronessan von Ketz och hennes son Emil följer med dem. Men på bröllopsnatten efter Margaretes och Emils bröllop försvinner Margarete och ingen vet vad som egentligen hänt. Ingrid försöker förstå vad som hänt med möts bara av tystnad och hemligheter, men hon ger inte upp i sina försök att få reda på sanningen om sin syster.

Recension

I början tyckte jag att boken var ganska seg, så det tog ett litet tag innan man kom in i handlingen och verkligen fastnade. Men det fick upp farten mot mitten och i slutet kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Den blev riktigt bra!

Handlingen spänner över ett antal år och den har sin början i Afrika och fortsätter i Tyskland. Med lite historia, familjetragedi, rasism och raspolitik blir det en otroligt intressant och spännande bok. Jag påstår dock inte att den är lättläst då den växlar både i tempo och djup, men den är helt klart läsvärd.

En reaktion på ”Ben Fergusson: The other Hoffman sister

  1. Ping: Läst Mars 2019 ✨📚💖 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s