Hanne Fjällvang, Linn Richter och Hanna Ulfsdottir: Föda barn – Barnmorskornas guide till din förlossning

B7E6F3EC-D721-445C-BD00-9352E969277C

Bokens titel: Föda barn – Barnmorskornas guide till din förlossning
Författare: Hanne Fjällvang, Linn Richter och Hanna Ulfsdottir:
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Norstedts 2019
Antal sidor: 188
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: E-bok
GoodReads medelbetyg: 3.5
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 3 / 5

Handling

Det här är en nyutgåva av boken Föda barn.  Att föda barn är en upplevelse olik allt annat och den kan variera väldigt mycket från kvinna ill kvinna. Det är svårt att föreställa sig hur det kommer att vara för en själv innan man befinner sig i den situationen. Men genom att höra vad som är normalt, vad man kan förvänta sig och även vara lite förberedd ifall allt inte går enligt planerna så kan man kanske känna sig lite lugnare inför vad som ska komma. Alla författarna av den här boken är erfarna barnmorskor och de delar med sig av sina bästa tips men även såklart sin gedigna kunskap i ämnet. Med deras hjälp och kunskap kan man således minska rädslan, öka känslan av trygghet och hantera de olika utmaningar som födandet kan innebära.

Recension

En till temabok om ämnet förlossning nu när jag själv börjar närma mig den spännande och lite läskiga dagen. Och precis som jag skriver ovan så känner jag att jag gärna vill veta mera inför förlossningen för att inte känna mig helt hjälplös och utlämnad under själva förlossningen. Det känns tryggt att veta vad man kan förvänta sig och förstå vad som pågår runt om en och i de olika faserna. Inte minst för att veta när det är dags att åka in till förlossningen, för ingen vill ju föda i bilen.

Den här boken tar upp själva förlossningen och de olika faserna kroppen går igenom under hela processen. Den förklarar hur kroppen fungerar och vilket syfte varje steg har och vad man kan förvänta sig. Hur det kan kännas. Med tips om både smärtlindring, partnerns roll och mental träning gör det boken även till en praktiskt hjälp. Med hjälp av personliga berättelser visar de även bredden på variation av olika upplevelser under förlossningen.

Utan att försköna beskriver de alla faser på ett lättförståeligt sätt.jag tyckte jag kunde ta till mig en hel del nyttig och lugnande information.

En reaktion på ”Hanne Fjällvang, Linn Richter och Hanna Ulfsdottir: Föda barn – Barnmorskornas guide till din förlossning

  1. Ping: Läst April 2019 📚✨ | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s