Joël Baque: När isarna smälter

C5B5FDA9-1501-49BD-8AE1-A727F92B262E

Bokens titel: När isarna smälter
Författare: Joël Baque
Originalets titel: La fonte des glaces
Översättare: Karin Lidén
Förlag & år: Sekwa 2018
Antal sidor: 294
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.35
Boktipset förväntat betyg: 2.5
Betyg: 2.5 / 5

Handling

Louis är en tillbakadragen tystlåten pensionär som på en loppmarknad faller pladask för en uppstoppad kejsarpingvin. Det blir början på hans projekt. Han bygger ett islandskap uppe på vinden och samlar flera kejsarpingviner där som sällskap till sitt första och mest kära fynd. Det ena leder till det andra och Louis åker iväg på sitt livs äventyr då han vill se kejsarpingviner i sitt naturliga tillstånd i Antarktis. Resan tar nästan livet av honom men ger honom samtidigt en ny livsgnista. På något sätt har han under resans gång förvandlats från sin tysta tillvaro till en världskändis.

Recension

Tack till Sekwa för recensionsex.

Jag hade stora förhoppningar på den här boken, men tyvärr måste jag säga att de inte uppfylldes då den visade sig inte riktigt vara en bok i min smak.

Oftast gillar jag knasiga och annorlunda böcker, men den här hade jag svårt att ta till mig. Kanske för att jag inte känner att jag kommer nära karaktären.

Den hade en rolig idé i grunden, vilket den självklart får poäng för, och jag tror att många kommer att älska den. Och den är egentligen välskriven, om ändå på ett ganska hackigt och kort språk. Den har lite känslan av hundraåringen som precis som karaktären i den här boken hamnar i en hel del knasiga situationer. Men ändå så slutar liknelsen där och den känns inte lika naturlig. Lite för tillgjord i min smak fast jag ibland gillar även det. Det är en hårfin linje och det är svår att sätta fingret på vad exakt det är som gör att jag inte faller pladask gör den här boken så som jag hade trott att jag skulle göra.

För höga förväntningar kanske!?

En reaktion på ”Joël Baque: När isarna smälter

  1. Ping: Läst Maj 2019 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s