Kate Morton: Klockmakarens dotter

AEE5F2CE-2B2B-4865-9629-0A90AC6FF337.jpeg

Bokens titel: Klockmakarens dotter
Författare: Kate Morton
Originalets titel: The Clockmaker’s daughter
Översättare: Ann Björkhem
Förlag & år: Forum 2019
Antal sidor: 479
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.74
Boktipset förväntat betyg:4
Betyg: 3.5 / 5

Handling

Godset Birchwood Manor på den engelska landsbygden är ett hus som har haft många boende och ännu fler besökare. Huset har sett en hel del händelser. På 1860-talet fylldes huset med en grupp konstnärer med den karismatiske Edward Radcliffe som ny ägare till huset. En vistelse som börjar med skaparglädje och inspiration och slutar med en katastrof då en kvinna mördades och en annan försvann. Många år senare hittar den unga arkivarien Elodie Winslow en gammal väska med teckningar och ett foto på en vacker kvinna. I sitt sökande efter information hamnar Även hon till slut i Birchwood Manor.

Recension

Jag har läst många av Kate Mortons böcker. De är alla lättlästa och lätta att Fantisera sig in i berättelserna. Alla har de beskrivande miljöer och fantasifulla handlingar som gör dem till underhållande läsning.

I den här boken är ett hus, Birchwood Manor, det centrala och allt bygger runt det. Alla karaktärer har en koppling till huset och vi får läsa om olika tider och händelser i huset. Det blev ibland lite rörigt och tidvis en aning svårt att följa. Men till slut blir allt tydligt och man får känslan av att det kanske var avsiktligt lite virrigt.

Jag har tidigare läst många andra av Kate Mortons böcker och har gillat dem väldigt mycket. Klockmakarens dotter var tyvärr inte en av favoriterna, men den är ändå underhållande, välskriven och läsvärd.

En reaktion till “Kate Morton: Klockmakarens dotter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s