Jesper Stein: Papa

CA57F861-F771-466C-89BD-EC263A64B449

Bokens titel: Papa
Författare: Jesper Stein
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bokförlaget Polaris 2019
Antal sidor: 427
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.15
Boktipset förväntat betyg: 4.5
Betyg: 4 / 5

Handling

Axel Steen är tillbaka i undercover arbete av det svåraste slaget. Han går helt och hållet in i rollen och har svårt att greppa om sitt eget privatliv samtidigt. Det handlar om droger och vapenhandel och riskerna är enorma. Samtidigt arbetar kriminalinspektör Vicki Thomsen med att läsa ett fall där flera bankfack blivit tömda i en bank i Köpenhamn. Det finns inga tydliga spår av inbrott  och fallet är minst sagt mystiskt. Ingen vet vad som stulits från bankfacken, men det verkar ha kopplingar tillrynka kriminella. Dessutom verkar hennes äldre manliga kollegor motarbeta henne.

Recension

Tack till bokförlaget Polaris för recensionsex. Det här är del 5 i serien om Axel Steen. Jag har tidigare läst Solo och Aisha. Man kan läsa dem som enskilda romaner, men det är ju kul att kunna följa karaktärerna och lära känna deras egenheter.

I den här delen får Vicki, som assisterade Axel Steen i förra boken,  ta mera plats. Hon leder utredningarna efter bankstölderna och mobbas av sina äldre manliga kollegor. Och handlingen är på så vis delad i två spår. Den som följer Axel Steen och den som följer Vicki.

Papa är en spännande bladvändare till kriminalroman. Man lever sig in i boken och kan inte sluta läsa då det är som mest hektiskti handlingen.

2 reaktioner till “Jesper Stein: Papa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s