Per Anders Fogelström: Mina drömmars stad

Bokens titel: Mina drömmars stad
Författare: Per Anders Fogelström
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bonniers fölag 1960
Antal sidor: 290
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: E-Bok
GoodReads medelbetyg: 4.05
Boktipset förväntat betyg: 4.5
Betyg: 5 / 5

Handling

Året är 1860 då Henning en sommarkväll kommer fram till Stockholm. Staden han har drömt om. Det är den stora industrialiseringen tid och staden är i en förvandling. Det betyder nya möjligheter för de lycksökare då nya arbeten bildas då nya industrier växer fram. Det gäller bara att vara pp rätt plats. Men för de flesta är staden fortfarande en mörk plats. En plats där msn mpste arbeta hårt och slita för att behålla sin plats. Nöden är aldrig långt borta och en liten förändring kan ha förödande konsekvenser.

Recension

Mina drömmars stad är den första delen i Staden serien.

Jag läste om den här boken för vår bokcirkel. Första gången jag läste den var många år sedan och jag tyckte precis lika mycket om den nu som då. Men jag tror att man upplever den olika varje gång beroende på i vilket skede man är i sitt eget liv. Den är så bred och innehåller så många livsöden att alla blir berörda på något sätt.

Jag vet inte hur jag skulle sätta annat än en femma för den här boken. Den är ju alldeles underbar. Intressant handling, välskriven och genomtänkt text. Karaktärerna är trovärdiga, levande och färggranna. Omgivningarna är så fint beskrivna att man nästan kan uppleva dem med alla sina sinnen då man läser.

Fantastisk läsupplevelse. Även den här andra gången!