Jesper Stein: Svek

Bokens titel: Svek
Författare: Jesper Stein
Originalets titel: –
Översättare: Jessica Hallén
Förlag & år: Polaris 2019
Antal sidor: 447
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.93
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 3 / 5

Handling

Axel Steen är inte längre polis utan jobbar numera som säkerhetschef på en internationell investeringsbank. Han ser fram emot semestern och lite lugn och ro då han dras in i en utredning av en kollega på banken som blir påkommen för att ha förskingrat miljoner. Axel får uppgiften att diskret avskeda honom, men det blir istället starten till en hel massa händelser som är svåra att tysta ned.

Parallellt pågår en utredning om ett mord på en ung invandrare. Vicki Thomson, Axels förra kollega, ansvarar för utredningen och försöker reda ut de gängrelaterade kriminella länkarna som har kopplingar till kriget i Syrien och även på något sätt till Axel Steen.

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex. Det här är del 6 om Axel Steen. Jag har tidigare läst Solo (del 3), Aisha (del 4) och Papa (del 5). Men alla går bra att läsa som fristående romaner.

Axel Steen är ju lite komplicerad som person och gör inte alltid det som är det bästa för varken honom, hans familj eller ens hans arbete. Det kan kännas en aning klyschigt emellanåt, men är ändå inte så störande som det kunde vara. Han är en enstöring som det ändå är rätt kul att läsa om. Och karaktären har helt klart blivit mera bekant för mig under de tre böcker jag hittills läst, då jag gillar honom mera nu än i början. Kanske är det därför bra att läsa serien i ordning för annars kanske man inte bryr sig så om karaktärerna!?

Men jag tycker även att texten blivit lite mera rumsren än den var i den första boken jag läste (dvs. Del 3: Solo i serien). Även om den grundläggande känslan fortfarande är gabska mörk då hela historien rör sig i en slags alternativ under värld som vanliga laglydiga medborgare sällan kommer i kontakt med.

Axel Steens förra kollega Vicki får, precis som i förra boken, ta lite mera plats i berättelsen och jag tycker det mjukar upp helheten och är endast positivt för serien.

Som vanligt är boken spännande, lättläst och underhållande.

En reaktion till “Jesper Stein: Svek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s