Sara Ask: Barn och mat – från smakportion till äta själv

Bokens titel: Barn och mat – från smakportion till äta själv
Författare: Sara Ask
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Mondial 2018
Antal sidor: 257
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.88
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 4 / 5

Handling

Sara Ask är barndietist och har i den här boken sammanfattat de råd som kan hjälpa föräldrar att komma igång med riktig mat till sina små. Allt från de första små smakportionerna till riktig mat. Med handfasta tips och råd får föräldrarna stöd och uppmuntran. Hon reder även ut vanliga missuppfattningar och myter, samt diskuterar de senaste forskningsrönen kring barnens mat. BLW-metoden, gluten, allergier, matkrångel, lyhörd matning, kladd och en massa annat.

Recension

Jag fyndade den här boken på årets bokrea. Och det är jag glad över att jag gjorde. Vi och vår 7-månaders dotter har precis gått från att smaka små portioner till att äta lite mera hela portioner och ordnade tider. Hon har till och med fått undersöka maten och äta själv med händerna (Med varierande resultat). Jag känner att jag fick stöd för våra matbeslut och är säker på att jag kommer att återkomma till boken för att kolla upp fler detaljer allteftersom hon blir äldre.

Även om mycket är sådant som man skulle kunna själv så tycker jag den här boken är ett trevligt stöd då man ska börja ge smakportioner åt sin bebis. Det kan kännas läskigt då barnet får kväljningar och man är rädd att han sätter i halsen.

Den innehåller tips på mat och vad man ska tänka på då man börjar introducera olika konsistensen och smaker. Men också olika metoder, näringslära och information om allergier.

Jag kan varmt rekommendera den här boken till er med småbarn ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s