Lori Nelson Spielman: Systrarna från Toscana

9789177991755_200x_systrarna-fran-toscana_haftad6897378930865171641.jpg

Bokens titel: Systrarna från Toscana
Författare: Lori Nelson Spielman
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Louise Bäckelin Förlag 2020
Antal sidor: 400
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.33
Boktipset förväntat betyg: 3
Betyg: 4 / 5

Handling

Kan man bryta en förbannelse? Vissa i familjen Fontana tror det, men de flesta anser att det är omöjligt och att de yngsta systrarna i familjen helt enkelt får nöja sig i att aldrig bli gifta eller träffa den stora kärleken. För det är vad förbannelsen är; sedan mer än tvåhundra år tillbaka har inte en ända av släkten Fontanas småsystrar hittat kärleken. Är förbannelsen sann eller blir det en självuppfyllande profetia?

Emilia jobbar som bagare i sin morfars deli i Brooklyn. Hon tror inte på förbannelsen, men har faktiskt ändå inte träffat den rätta ännu. Hennes kusin Lucy gör allt för att hitta rätt, men tror samtidigt starkt på förbannelsen, som hon bestämt sig för att bryta. Båda blir lika förvånade då de blir uppringda av sin gammelmoster som vill ha med dem på en resa till Italien där hon ska träffa sin livs kärlek på trappam till kyrkan i Ravello på sin åttioårsdag. OCH därmed bryta förbannelsen!

Recension

Tack till Louise Bäckelin förlag för recensionsex.

Jag har tidigare läst Det kommer alltid en ny himmel och Älska glömma och förlåta av Lori Nelson Spielman och har gillat hennes böcker.

Systrarna från Toscana är också en mysig och lättläst feelgoodroman. Men den är även en bok fylld av känslor och den väcker många funderingar då den har ett djup, som jag inte alls väntat mig. Vi får följa med på ett äventyr från Brooklyn till Toscanas vackra kullar. I en underbar handling som innefattar kärlek, längtan, misstro, vänskap, släkthistorier och skrönor och en hel massa kul får vi följa de tre starka kvinnornas resa.

Jag tyckte boken var en härlig överraskning. Jag gillade handlingen och utförandet. En riktigt bra och charmig bok som man kan mysa ner sig i soffan med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s