Daniel Mason: The Winter Soldier

Bokens titel: The Winter Soldier
Författare: Daniel Mason
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Mantle 2018
Antal sidor: 336
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.95
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 5 / 5

Handling

Första världskriget rasar i Europa och skördar liv då Lucius endast är en 22-årig läkarstudent och han ger sig ut i kriget. Han placeras i ett sjukhus beläget nära fronten och tvingas lära sig snabbt, med hjälp av en erfaren sjuksköterska, då andra mera erfarna läkare har flytt platsen. Här är det ingen fin operation som gäller, utan brutala ingrepp och tyfusdrabbade soldater. Hela hans liv ändras den dagen då en medvetslös soldat kommer till sjukhuset och Lucius tvingas göra ett svårt beslut.

Recension

Boken handlar om en läkare under första världskriget så det kanske är ganska väntat att det är en aning blodigt. Men trots (eller kanske just på grund av) de hemska detaljerna kring sjukvård utan ordentliga verktyg under ett blodigt krig, är hela boken väldigt bra och intressant.

Både de blodiga detaljerna, dofterna (och mera ofta lukterna) och omgivningarna är så välskrivna och vackert skrivna att man kan leva sig in i situationen utan problem.

Historia blandat med lite romantik och en spännande intrig gör den här boken en riktig bladvändare och jag rekommenderar den hjärtligt. Kanske den blir översatt och utgiven på svenska någon dag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s