Caroline Cabot: Julkalendern genom tiderna

Bokens titel: Julkalendern genom tiderna
Författare: Caroline Cabot
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Polaris 2020
Antal sidor: 244
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.5
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 3 / 5

Handling

Den första december startar den varje år, en berättelse med 24 delar som pågår fram till julafton. Både risad och rosad varje år, då man inte kan behaga alla på en gång. Julkalendern! Lyckligtvis oftast älskad och rosad. Och alltid omtalad i både tv, tidningar och numera också sociala medier såklart.

Men hur mycket vet du om de olika årens julkalendrar?
 

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex. I år fyller SVTs Julkalender 60 år i år och därför ges denna bok ut nu för att fira det och för att minnas alla de fina program som gjorts.

Det här kändes egentligen som en bok som jag hade lust att börja läsa bakifrån. Från de julkalendrar man kände att man kunde minnas, och det är ju för min del de senaste årens julkalendrar. Och det skulle nog fungera lika bra att göra så då varje kapitel är ett år och en julkalender-serie. Men jag gjorde inte det utan läste som hyfsat folk från början mot slutet.

Jag kan inte säga att jag har så jätte mycket minnen av julkalendern i Sverige då jag växt upp i Finland. Men Sunes Jul (1991) minns jag att familjen tittade på. Och jag var väl på gränsen till lite för gammal, men den passade ändå ganska bra för alla åldrar och hela familjen tyckte den var kul.

Och så fick jag nu lära mig att 1973 års julkalender var I mumindalen och det är ju finlandssvensk och bekant. En massa andra skojiga fakta om hur, var och med vem de olika kalendrarna har skapats finns i den här boken. En del pr står det ganska mycket om, andra lite mindre.

Jag tror att det finns många som uppskattar den här boken som är en trevlig nostalgitripp tillbaka till härliga jular med mysiga kalendrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s