Lucinda Riley: Solsystern – Electras bok

Bokens titel: Solsystern: Electras bok
Författare: Lucinda Riley
Originalets titel: The Sun Sister
Läst språk: Svenska
Översättare: Gabriella Andersson
Förlag & år: Bazar förlag 2020
Antal sidor: 762
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Gunilla Leining
GoodReads medelbetyg: 4.4
Boktipset förväntat betyg: 4
Betyg: 3.5 / 5

Handling

Electra D’Aplièseär vacker, rik och verömd. Pp ytan verkar hon ha allt man kan önska sig. Men då fadern dör rubbas hela hennes värld. Hon misstar den säkerhet som liksom har förankrat henne i verkligheten. Nu svävar hon fritt. Hon dödar smärtan med droger och alkohol. Och till en början ignorerar hon det brev hon får av en kvinna som påstår sig vara hennes mormor.

Electras letande efter sin familj tar henne till Afrika. År 1939 har Cecily Huntley-Morgan rest till Kenya där hon träffar boskapsfarmaren Bill Forsythe och massajprinsessan Njala. Men vad har dessa människor med Electra att göra?

Recension

Jag har tidigare läst alla de andra böckerna i serien: De sju systrarna, Stormsystern, Skuggsystern, Pärlsystern och Månsystern. Utöver dessa har jag även läst Fjärilsrummet och Midnattsrosen av författaren. Och jag gillade allihop. Det är något oskyldigt i de här böckerna. De är inte alltid helt trovärdiga som en skildring av verkligheten men det kanske är just det som utgör charmen i dem!?

Solsystern är alltså den sjätte boken i serien De sju systrarna. Och den är i klass med de andra. Kanske en aning mindre trollbindande men inte alls mindre underhållande.

Men oooh, vilken cliffhanger! Här gick jag och funderade över om det här var sista boken och så nu detta. Läs så förstår ni 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s