John Willander Lambrell: Den som vet

Bokens titel: Den som vet
Författare: John Willander Lambrell
Originalets titel: –
Läst språk: Svenska
Översättare: –
Förlag & år: Polaris 2021
Antal sidor: 397
Läst format: Bok
Betyg: 3 / 5

Handling (kopierat från Bokus)

En juldagsmorgon hittas ett sexårigt kändisbarn död i familjens källare. Hennes död kantas av frågetecken och väcker snart hela landets intresse. Kan någon ha mördat flickan med familjen sovande i samma hus? För den unga profileraren Benjamin Krantz innebär fallet en möjlighet. Hela sitt liv har han levt i skuggan av sin pappa och nu får han äntligen chansen att stå på egna ben. Men vill han verkligen det? Och var hans pappa den han trodde? Samtidigt är kriminalkommissarie Monica Eurell uppslukad av sin egen systers försvinnande. Mitt i mordutredningen av den lilla flickan hittar hon plötsligt ett nytt spår i sökandet efter systern, något som tvingar henne att ifrågasätta allt hon tidigare trott sig veta.

I jakten på mördaren har alla teorier om vad som hänt. Men vem är det som egentligen vet? Den som vet är inspirerad av en verklig händelse och ett omdiskuterat cold case.

John Willander Lambrell är född 1985 i Stockholm. Han har jobbat med PR, podcasts och radio och har ett stort intresse av true crime, som inspirerat till skrivandet. Den som vet är hans debutroman och första delen i en planerad serie.

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris.

Handlingen i den här boken är bra och en bra bas för att utgöra en spännande berättelse. Tyvärr tycker jag att det blir en aning klumpigt ibland och kanske inte känns helt naturlig eller trovärdig. Men storyn är lätt att följa och jag tycker ändå att det här är en bra början på en serie.

Jag får lite känslan av en klassisk pusseldeckare fast blandad med en mera modern deckarstil.

Lättläst och spännande.

En kommentar på “John Willander Lambrell: Den som vet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s