Mia Söderberg: Tredje gången gillt

Bokens titel: Tredje gången gillt
Författare: Mia Söderberg
Originalets titel: –
Läst språk: Svenska
Översättare: –
Förlag & år: Polaris 2021
Antal sidor: 296
Läst format: Bok
Betyg: 3 / 5

Handling (kopierat från Bokus)

Det thailändska havet glittrar förföriskt i solen. Maja och hennes sambo Gabriel har anmält sig till en snorkelutflykt. Men när det är dags att åka hem syns Gabriel inte till. Han är försvunnen bland vågorna. Till slut är Maja tvungen att återvända till Sverige, förtvivlad och skuldtyngd. Visserligen hade hon ifrågasatt deras kärlek, men det var inte så här det skulle sluta och hon klandrar sig själv för olyckan. Tillbaka i Sverige fokuserar hon på sitt arbete som designer och med hjälp av sin bästa vän orkar hon så småningom börja leva igen. En kväll träffar hon Simon. Han verkar vara allt hon någonsin drömt om, inte alls lika oansvarig som Gabriel, och hon vågar tro på kärleken igen. Men så sker den ena konstiga saken efter den andra i Majas liv. Vad var det egentligen som hände i Thailand då Gabriel försvann? Till slut är hon tvungen att ifrågasätta allt.

Tredje gången gillt är en underhållande och spännande roman om hemligheter, att hitta sin plats i tillvaron och rätt person att dela den med.

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex.

Den här boken var en riktig överraskning. Jag tror jag lurades lite av bokmärken och trodde att det var en söt feelgoodroman. Men det är det alltså inte. Den är liksom en mysig kärlekshistoria, men blandad med en spännande intrig och en oväntad tvist.

Oväntat spännande. Och otroligt underhållande, samtidigt som den väcker många tankar och funderingar. Hur väl känner man egentligen den man lever med? Ska man lita på sin magkänsla?

Handlingen kanske inte är den mest trovärdiga men den fungerar och är genomtänkt i sin helhet.
En kul bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s