Frida Andersson: Kärlekspsykosen

Bokens titel: Kärlekspsykosen
Författare: Frida Andersson
Originalets titel: –
Läst språk: Svenska
Översättare: –
Förlag & år: Ordberoendw förlag 2021
Antal sidor: 112
Läst format: Bok
Betyg: 2.5 / 5

Handling (kopierat från Bokus)

När jag var 21 år fick jag en psykos. Jag var en ung student vid universitetet i en ny stad och livet skulle börja. Jag längtade efter kärlek och gemenskap som så många andra. Men i mitt fall slog det över fullständigt och en förälskelse ledde mig långt in i en galen värld, en värld som bara jag förstod.

För fyra år sedan började jag skriva ned mina upplevelser och med tiden växte Kärlekspsykosen min berättelse om mänsklig skörhet fram. Där berättar jag om själva psykosen, men också om den sköra och plågsamma tiden före och efter. Visst har jag funderat på om jag verkligen vågar vara så här pass utlämnande. Men jag har ändå kommit fram till att jag vill berätta min historia och jag hoppas att den kan bidra till en ökad förståelse för människor som drabbas av psykisk ohälsa.

Recension

Tack till Orderoende förlag för recensionsex.

Jag måste säg att boken är en väldigt modig och utelämnande roman (baserat på riktigt händelse) om en tjej som blir besatt av en kille.

Jag har förstås i början lite svårt att känna igen mig i den här berättelsen. Och det är jag tacksam över. Men den kan delvis påminna om förälskelserna man hade som tonåring. Känslorna var så oerhört starka då. Men man hade ju alltid ändå insett verkligheten och förstått att det bara känns som att alla låtar passar perfekt för just dig. Att det inte är påriktigt. Och jag är tacksam för författarens sätt att lära mig något nytt. Jag hade ingen aning om att man kunde ha sådana här slags psykoser. Och i slutändan har man en ny förståelse för huvudpersonen i boken.

Så i sin helhet är det intressant läsning om psykisk ohälsa och vilka olika former det kan förekomma i. Den här självutlämnande boken lyfter fram ett problem som kan hjälpa andra i en liknande situation. Ja kan dock tycka att bokens titel kan kännas lite missvisande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s