Spel: Allt om Naturen, Allt om Djur och Allt om kroppen

Speltitel: Allt om Naturen, Allt om djur & Allt om Kroppen
Författare: Nicotext
Läst språk: Svenska
Förlag & år: Nicotext 2022
Spelålder: +6 år
Betyg: 4 / 5

Handling (kopierat från Bokus)

Naturen: Vad gör paddan om vintern? Vad är allmansrätten? Varför ska vi inte slänga batterier direkt i soporna?

I detta spel lär du dig allt om den svenska naturen, och varför vi måste vara rädda om den. Du lär dig om livet på bondgården, årstiderna och om våra mest kända djur och växter

Djuren: I det här spelet kan du testa dina kunskaper om bläckfiskar, ekorrar, delfiner och 397 andra spännande varelser.

Spela mera: Allt om djuret bjuder hela familjen rolig och lärorik underhållning. De matiga svaren är dessutom fyllda med spännande fakta om varje djur.

Kroppen: Varför har vi en navel och är det sant att astronauter kan bli åksjuka i rymden?
Spela mera: Allt om kroppen är ett frågespel för barn som innehåller 400 lärorika frågor och svar om den fantastiska människokroppen.
I varje svar får du veta mer om varje kroppsdel så att du får mer kött på benen!

Recension

Tack till Nicotext för dessa tre spel. Jag och min familj har tillsammans spelat dessa. Den rekommenderade åldern är 6 år, men även de mindre barnen kunde vara med i gemenskapen då vi spelade (i alla fall ett litet tag).

Frågekorten har inte så många bilder så de allra yngsta tappade intresset för dem efter ett tag, men tyckte ändå det var kul att höra svaren och vara med då man förklarade svaren för dem.

Formatet på spelen är den stora fördelen med dessa spel och är perfekt för att packa med sig dem på resan. Antalet spelare kan vara allt från 2 till hur många som helst. Ibland spelade bara två personer och då bara läste vi de frågor vi tyckte var extra kul.

Frågorna på korten är uppdelade i två lättare och två svårare frågor, vilket underlättar då barn och vuxna spelar tillsammans.

Det skulle ha varit bra om korten i de olika spelen skulle ha haft någon liten symbol som skiljer dem åt. Efter vårt spel då vi använde alla tre så är de tyvärr i en ganska salig röra som är svår att sortera upp igen 😆 men det problemet uppstår ju bara om man kombinerar flera spel.

Lämna en kommentar