Hett i hyllan #13

hettihyllan_582d88a4e087c32f9b9320c9_589c43e0e087c34592aad1e2

Bokföring enligt Monikas Hett i hyllan föreslår att vi ska visa upp böckerna som är hyllvärmare, dvs som har stått där ett tag och samlat damm.

Idag är det inte bara en bok jag tar upp utan en hel serie, nämligen Lövberga trilogin av Göran Redin som består av Ett fjärran krig, En skärva hopp och Ett bräckligt liv.

Så här står det på Bokus:

Lövberga serien är gripande läsning om krig, mod och kärlek. I sina levande och tidstrogna skildringar gestaltar Göran Redin såväl storpolitiska händelser som den lilla människans glädje och sorg.

År 1610 föds tvillingarna Erik och Karin på en gård i Östergötland. När deras familj blir offer för hämnd, hot och utpressning tvingas de bort från hemmet. Men den tidiga stormaktstiden är en tid av möjligheter och oväntade möten, när begåvning och mod leder långt och när människornas liv och rikets framtid styrs av ett fjärran krig.

Göran Redins debutroman Ett fjärran krig är en sinnrik väv av människor, miljöer och händelser under det tidiga 1600-talet. Bönder och soldater, högadel och präster, kungen och hans kansler; alla får de sin plats i skildringen av den mest spännande epoken i svensk historia.

Åtskilda ställs syskonen från Lövberga gård inför svåra prov. Gamla och nya fiender samlar sina krafter mot dem. Begåvning, beslutsamhet och kärlek är allt de har till sitt försvar. Men när inte ens det räcker? Då återstår bara en skärva hopp …

I En skärva hopp får vi följa Erik i det stora kriget i Tyskland, hur Karin klarar sig i Finspång och hur det går för storebror Anders som är kvar hemma på Lövberga.

Ett bräckligt liv är den tredje fristående delen i Göran Redins storslagna epos om familjen från Lövberga gård i Östergötland. Sverige är fast i kriget, och syskonen från Lövberga har skingrats för vinden. Erik kämpar sida vid sida med den svenske kungen på slagfälten i Tyskland och hans tvillingsyster Karin bär på ett oönskat barn samtidigt som hon söker sig fram i tillvaron. Kvar på gården finns storebror Anders, nyss räddad undan galgen.

4 kommentarer på “Hett i hyllan #13

Lämna en kommentar