Hett i hyllan #17

hettihyllan_582d88a4e087c32f9b9320c9_589c43e0e087c34592aad1e2

Bokföring enligt Monikas Hett i hyllan föreslår att vi ska visa upp böckerna som är hyllvärmare, dvs som har stått där ett tag och samlat damm.

Idag har jag samlat av Näktergalen av Kristin Hannah. Jag har tidigare läst Vad som än händer, vilken jag gillade, och har läst att Näktergalen ska vara ännu bättre. Men andra böcker har fått förtur och den här blivit kvar i hyllan.

9789174295856_200x_naktergalen_pocket.jpg

Så här beskrivs boken på Bokus:

I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara.  I krig förstår vi vilka vi är.

När Vianne Mauriacs man ger sig av till fronten 1939 tror hon att hon är trygg för egen del. Det är otänkbart att nazisterna ska kunna invadera Frankrike.

Men invasionen kommer, och i hennes hus flyttar det in en tysk kapten. Vianne har inget val – om hon vill behålla sitt hem måste hon och dottern dela det med fienden.

Allt eftersom kriget fortsätter blir bristen på mat och pengar akut, och den hotfulla situationen tvingar Vianne till allt större uppoffringar för att skydda sig själv och sin familj.

Samtidigt befinner sig Viannes syster Isabelle i Paris. Hon är en rebellisk artonåring som vägrar acceptera det franska nederlaget. När hon förälskar sig i en partisan dras hon med i motståndsrörelsen. För henne finns inga kompromisser och ingen väg tillbaka.

Kristin Hanna beskriver i Näktergalen kvinnornas krig, den tillvaro på hemmaplan som sällan skildrats. Hennes berättelse om de två systrarna i det ockuperade Frankrike blir en berättelse om styrka och kärlek i en omöjlig tid.

 

7 reaktioner till “Hett i hyllan #17

    1. Oj nej, så pass… Jag har också bara läst en bok av henne tidigare. Tyckte den var lättläst och roande, men kanske inget litterärt mästerverk direkt 😉

      Gilla

  1. Jag har inte läst något av henne men jag tycker den här verkar bra. Jag gillar böcker som utspelar sig under andra världskriget men samtidigt måste varje berättelse sticka ut för jag vill ju inte läsa samma historia om och om igen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s