Liane Moriarty: Andras vänner

wp-1488190327269.jpg

Bokens titel: Andras vänner
Författare: Liane Moriarty
Originalets titel: Truly, madly, guilty
Översättare: Anna Strandberg
Förlag & år: Albert Bonniers Förlag 2017
Antal sidor: 461
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Gunilla Leining
GoodReads medelbetyg: 3.55
Boktipset förväntat betyg: 3.9
Betyg: 3.5

Handling

I andras vänner står en grillkväll i centrum. En kväll med sex ansvarsfulla vuxna och tre barn, en kväll som skulle bli en trevlig tillställning. Men något går snett? Något som ändrar allting. Kvällen blir en vändning och alla undrar vad som skulle ha hänt om de aldrig hade gått dit.

Clementine tackar genast ja då hennes gamla vän Erika bjuder med henne och hennes man Sam att följa med på grillkvällen hos grannarna Vid och Tiffany. Hon litar på Erika, de har ju varit vänner sedan de var små, trots att de ibland inte är överens och har ett ganska komplicerat förhållande till varandra.

Tre till synes lyckliga familjer synas på djupet i den här romanen om kärlek, äktenskap, vänskap och föräldraskap. Hur vad vi gör och säger, men även det vi inte säger, påverkar våra förhållanden.

Recension

Jag har tidigare läst både Tre önskningar, Stora små lögner och Öppnas i händelse av min död. Jag tycker Liane Moriarty är duktig på att skildra komplicerade vänförhållanden där skvaller, olika åsikter och alternativa minnen utgör en stor del av berättelserna. Oftast är det en specifik händelse som står i centrum och som man så småningom får ta del av med hjälp av karaktärernas personliga skildringar.

Jag har tidigare läst både Tre önskningar och Öppnas i händelse av min död. Jag tycker Liane moriarty är duktig på att skildra komplicerade vänförhållanden där skvaller, olika åsikter och alternativa minnen utgör en stor del av berättelserna. Oftast är det en specifik händelse som står i centrum och som man så småningom får ta del av med hjälp av karaktärernas personliga skildringar.

Den här gången är det tre par som står i centrum; Erika och Oliver, Clementine och Sam, och slutligen Tiffany och Vid. Samt om deras planerade eller existerande barn. Handlingen kretsar kring hur mycket som kan hända på ett ögonblick. Hur en sekund av ouppmärksamhet kan ha förödande konsekvenser. Hur man kan ta på sig ansvaret i efterhand trots eller kanske just för att man kanske inte exakt kommer ihåg vad som har hänt.

Och precis som de tidigare böckerna är den här oerhört underhållande och jag är fast och njuter av boken. Karaktärerna är starka och välbeskrivna, intrigerna är trovärdiga och spännande. En bok som är kul att läsa helt enkelt.

Annonser

2 reaktioner på ”Liane Moriarty: Andras vänner

  1. Ping: Lästa Februari 2017 | Bina's Books

  2. Ping: Liane Moriarty: En annan Alice | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s