Nora Roberts: Three sisters Island trilogin

IMG_4111IMG_4110.JPGIMG_4114.JPG

Bokens titel: En förtrollad ö, Månskensstranden och Huset vid havet
Författare: Nora Roberts
Originalets titel: Dance upon the air, Heaven and earth, Face the fire
Översättare: Klara Lindell
Förlag & år: Albert Bonniers Förlag 2016
Antal sidor: 324 + 331 + 349
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Gunilla Leining
GoodReads medelbetyg: 4.19, 4.14, 4.15
Boktipset förväntat betyg: 3.5, 3.2, 3.2
Betyg: 3

Handling

Den första delen
Nell Channing kommer till ön three sisters och känner genast att hon har kommit hem. På den lilla ön får hon jobb på det lilla caféet i bokhandeln och hon får snart nya vänner i Mia och Ripley. Hon bestämmer sig för att stanna kvar. Men precis då hennes liv börjar bli som hon alltid hoppats hinner hennes förflutna ikapp henne.

Den andra delen
I den andra delen kommer en forskare som är intresserad av övernaturliga företeelser till ön. MacAllister Booke rubbar Ripleys lugna tillvaro och motvilligt blir hon förälskad. Men innan de kan starta sina liv tillsammans måste de reda ut några mörka krafter som hotar Ripley och hennes vänner.

Den tredje delen
Mia Devlin har varit riktigt upp över öronen förälskad en gång. Men hon blev djupt sårad och fullständigt sviken. Nu är hennes ex Sam tillbaka på ön och han tänker stanna för gott. Han hoppas att de ska hitta tillbaka till varandra igen och är förvånad över Mias kyliga mottagande. Men till slut måste hon samarbeta med Sam för att möta sin och sina vänner största utmaning hittills.

Recension

Jag lyssnade på alla tre böckerna i rad. Första delen var sämst, men sedan då man hade kommit in i böckerna var det en ganska trevlig bok att lyssna på. Gillar man Nora Roberts i allmänhet så kommer man att gilla de här också.de är lättsamma böcker med en fantasifull handling.

Intriger, kärlek, vänskap och lite magi i en härlig blandning. Lättläst/lyssnat och det passar sig nog bra så här på sommaren.

2 kommentarer på “Nora Roberts: Three sisters Island trilogin

Lämna en kommentar