Helena Eriksson Grönbek och Kersti Hilding Hansen: Fuck Balance

183A127E-76FE-4FCD-8E26-2E9FE7EA22B7.jpeg

Bokens titel: Fuck Balance – Gilla läget och må bättre
Författare: Helena Eriksson Grönbek och Kersti Hilding Hansen
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Roos & Tegnér 2018
Antal sidor: 173
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 4/5

Handling

Många fokuserar på att uppnå balans i livet och strävar efter lyckan som de tror sin finna då de når denna balans. En avvägning med tiden mellan jobb och fritid, familjen och vännerna, träning och vila osv. Författarna i Fuck Balance uppmanar oss till att göra just det: strunta i denna balans och lära oss genom mindfullness och resiliens att acceptera de med och motgångar som livet ger oss. Att öva in den förmågan som behöva för att bättre kunna hantera de olika situationerna.

Recension

Tack till Roos & Tegnér för recensionsex.

Jag gillar verkligen budskapet i den här lilla men kompakta och fullspäckade boken. Att inse att man inte alltid kan påverka situationer och att man i det fallet ofta mår bättre genom att bara gilla läget och sluta älta. Eller om det är frågan om mindre saker som att man inte har tid att diska. Än sen, vad är det värsta som kan hända. Bara strunta i det och gilla läget 😃 Underbart!

Det påminner lite om en bön som jag mer eller mindre har levt efter sedan jag var tonåring. Jag är inte det minsta religiös eller troende, men just den här så kallade Serenity prayer gillar jag:

God, grant me the serenity
to accept the things I cannot change,
The courage to change the things I can,
And the wisdom to know the difference

Och visst är det logiskt att istället för att jämt sträva efter det som är så svårt att uppnå, som fullständig balans i livet, bara acceptera situationen och istället träna sin förmåga att hantera obalans. Vi människor är ju ändå de djur som är mest anpassningsbara, så varför skulle vi inte kunna läsa oss att anpassa oss till detta obalanserade liv!?

”Vi kan inte påverka allt som händer oss, men vi kan påverka hur vi hanterar och förhåller oss till det.” Såsom hundraåringen Allan sa ”det är som det är, och det blir som det blir” och det bästa vi kan göra är att acceptera det.

Boken i sig är ganska snabbläst, men den innehåller små övningar lite här och där, vilket gör den till en praktisk guide som du kan återkomma till ibland. Intressant och tankeväckande!

Här är några av mina källor till oxytocin 😉

75ECC2DB-09CE-484A-AC19-6DCF9E02DF17.jpeg

En kommentar på “Helena Eriksson Grönbek och Kersti Hilding Hansen: Fuck Balance

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s