Siri Helle: Bränn alla broar

c9ab454c-7d59-4414-8a64-112687b8d4a1

Bokens titel: Bränn alla broar
Författare: Siri Helle
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Louise Bäckelin förlag 2018
Antal sidor: 281
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.21
Boktipset förväntat betyg: 3.3
Betyg: 3 / 5

Handling

På ytan har Liv Björk allt, till synes det perfekta livet. Hon har ett välbetalt jobb, gör perfekta uppdateringar på Instagram och lever ett sunt liv. Men hon är inte lycklig. Hon överväger till och med att ta sitt eget liv. Men då hon hittar ett brev till sig själv som hon skrivit i tonåren så bestämmer hon sig för att ge sig själv tre månader. Hon ska ta den uppmaningen som finns i brevet och våga riskera lite, prova på nya saker och sådant hon drömt om men aldrig tidigare vågat.

Recension

Tack till LB Förlag för recensionsex. Det här är en debutroman och jag tycker att det alltid är lite extra skojigt att läsa sådana. Det är ju någons första bok och försök till författarskap och bara det är ju modigt då författaren utsätter sig för det.

Boken handlar om ett viktigt ämne. Depression, ensamhet och självmord. Den tar upp dagens problem med de perfekta och glammiga ytor som folk visar upp på Facebook och Instagram utlägg. Men hur mår människorna bakom dessa inlägg egentligen? Hur mycket ska man tro på allt det? Och är det viktigt? Vad är det egentligen som räknas I slutändan för att man ska vara tillfreds med sitt liv. Det man visar upp på ytan eller det liv man lever lite mera på djupet?

Bränn alla broar är en samtida roman med många tänkbara tankar. En lättläst, välskriven och underhållande roman samtidigt som den väcker många djupare tankar.

En reaktion till “Siri Helle: Bränn alla broar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s