Gustaf Skördeman: Geiger

Bokens titel: Geiger
Författare: Gustaf Skördeman
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Polaris 2020
Antal sidor: 366
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.56
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 4 / 5

Handling

När hon svarar i telefonen är Geiger det ändå ordet som uttalas. Hon har alltid vetat att det här en dag ska komma men ändå skakas hon om. Hon har precis vinkat av barnbarnen som om det är vilken dag som helst. Vilket det nu visar sig att det inte längre är. Hon skruvar på ljuddämparen på vapnet och smyger sig fram bakom sin man. Och hon trycker av.

Sara Nowak känner den drabbade familjen och får därför inte ansvaret för fallet. Men det är också varför hennes poliskollega söker hennes hjälp. Hon bryter mot reglerna och får en roll i utredningen vilken avslöjar sådan inte ens hon visste om familjen som stått henne så nära under hennes uppväxt.

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex.

Man blir snabbt indragen i berättelsen i ett högt tempo genast i bokens början. Men sedan tycker jag att det kommer en liten svacka, som dock snabbt försvinner och handlingen tar fart igen. I det stora hela är det här en verklig bladvändare. En osannolik men ändå trovärdig handling som har både snabba vändningar och långsamt uppbyggda tvists. Här blandas både gamla hemligheter och internationell politik, vilket ger handlingen en otrolig bredd som gör den väldigt intressant.

Den som gillar snabba actionfilmer kommer troligen att älska den här boken. Man kan nästan se allt som en film då man läser och jag skulle inte bli förvånad om det en dag skulle bli en film.

Det här är en riktigt stark romandebut.

3 kommentarer på “Gustaf Skördeman: Geiger

Lämna en kommentar