Liselotte Roll: Odla för insekter

Bokens titel: Odla för insekter
Författare: Liselotte Roll
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Polaris 2020
Antal sidor: 206
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 4 / 5

Handling

Om du någon gång har legat på en blomsteräng så vet du hur det myllrar av insekter där. På en liten yta kan det finnas flera olika arter av insekter. Humlor, nyckelpigor,bin och fjärilar i en härlig röra. Men tyvärr är det så att insekterna i världen minskar. Och insekterna är nödvändiga för pollinetingen av många av våra växter. Även de ätbara sådana. Den här boken handlar om hur du kan odla för att hjälpa insekterna att trivas och överleva.

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex.

Först måste jag kommentera hur sorgligt och även lite läskigt den tanken är att vi är påväg att ha ihjäl alla insekter här på jorden. Vi behöver dem för att fortsätta kunna äta grönsaker och borde alla hjälpa till så gott vi kan genom att odla blommor som hjälper dem. Vi kan göra det i liten skala på balkongen eller gården.

I den här boken får vi tips på vad vi alla kan göra för att gynna insekterna och säkra deras framtid. Det har ju redan blivit populärt med insekthotell. Här får vi fler tips på hur vi kan odla pollenrika växter, värdväxter för ägg och larver och ordna andra mysiga bon.

Men det är ju inte bara vi som hjälper insekterna utan vi får ju enorm nytta av dem. Om vi gynnar naturliga fiender till bladlöss och andra skadeinsekter så får vi ju sedan finare grönsaker till exempel.

Odla För Insekter är både intressant, lärorik och här fantastiskt fina bilder. Jag ska absolut använda några av de tips som finns i boken om att skapa rätt miljö för insekterna.

Och ni som odlar på en inglasad balkong, kom ihåg att öppna upp en lucka eller två så att insekterna har en chans att komma in 🦋🐝🕷

Här får ni se insekthotellet jag själv byggde förra helgen 😄🕷🐝🦋 hoppas vi får några gäster i det snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s