Fiona Barton: Barnet

IMG_4493.JPG

Bokens titel: Barnet
Författare: Fiona Barton
Originalets titel: The child
Översättare: Jan Risheden
Förlag & år: Massolit 2017
Antal sidor: 388
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.94
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 4

Handling

Ett gammalt småbarnsskelett upptäcks då ett hus ska rivas i ett bostadsområde i London. Skelettet har begravts flera år tidigare och får först inte jätte mycket uppmärksamhet förrän journalisten Kate Waters börjar rota kring ärendet. Och samtidigt är det två andra kvinnor som följer med intresse vad som uppdagas omkring fyndet. Båda har haft traumatiska händelser i sitt liv som nu åter väcks till liv i och med fyndet av barnet.

Recension

Barnet är den andra fristående delen i Kate Waters-serien. Första delen Änkan tyckte jag var både spännande, underhållande och tankeväckande. Och detsamma kan jag säga om den här uppföljaren. Den är både sorglig och tankeväckande. Den handlar om komplicerade och oväntade livsöden och är väldigt skickligt uppbyggd. Spänningen håller i sig och byggs försiktigt upp allteftersom.

Jag var glatt överraskad av den här boken och tyckte att den växte och fick nya oväntade vändningar på flera olika ställen i boken. Den är som sagt en uppföljare till Änkan, men den kan utan problem läsas som en fristående roman.

Kort sagt en spännande, väluppbyggt och välskriven roman.

 

En kommentar på “Fiona Barton: Barnet

Lämna en kommentar