Moa Herngren: Tjockdrottningen

43313F3F-2050-47F0-8012-D7C4E31CB435.jpeg

Bokens titel: Tjockdrottningen
Författare: Moa Herngren
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Norstedts 2017
Antal sidor: 408
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Moa Herngren
GoodReads medelbetyg: 3.34
Boktipset förväntat betyg:3.4
Betyg: 3

Handling

Annie Ek väger över 200 kg och stannar helst hemma ätandes och drömmandes om andras liv och om vad hennes eget liv kunde ha varit. Hon är inte lycklig och har inga vänner. Så när hon blir kontaktad av tv-redaktören Camilla låter hon sig övertalas att delta i ett tv program om bantning som heter ”Du är vad du äter”. Men orsaken att hon väljer att delta är för att Camilla lyckas lura henne att de är vänner. Annie blir utnämnd till Tjockdrottningen av tittarna och står mitt i allt i centrum av hela cirkusen. Ett läge hon inte känner sig alltför bekväm i.

Recension

Tjockdrottningen är ingen feelgood roman, tvärtom är det en rätt så mörk historia med komiska inslag. Det är en väldigt tidsenlig bok om jakten efter likes och bekräftelse. Men även om hur självcentrerade människor har blivit då jakten efter berömmelse pågår oberoende av hur andra människor påverkas. Empatin lyser med sin frånvaro. Men den visar även hur alla människor har sitt eget förflutna som de själva kämpar med och det viktiga är väl att försöka minnas att det är så.

Tjockdrottningen är en ganska lättläst bok som innehåller både humor, sorg och kärlek. En helt klart roande och tankeväckande bok om vår nutid.

 

2 kommentarer på “Moa Herngren: Tjockdrottningen

  1. Jag tror jag inte skulle i första hand välja att läsa denna bok där en kvinna utsätts för obehaget att bli exponerad. Lite nyfiken är jag nog på boken som berättar om hur detta tv program görs där ingen empati visas.

    Gilla

Lämna en kommentar