Meg Wolitzer: En kvinnas övertygelse

E32219F6-AF82-44C9-9DBB-2B1127C9A92F.jpeg

Bokens titel: En kvinnas övertygelse
Författare: Meg Wolitzer
Originalets titel: The Female Persuasion
Översättare: Thomas Andersson
Förlag & år: Bookmark  2018
Antal sidor: 440
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.65
Boktipset förväntat betyg: 4.5
Betyg: 4 / 5

Handling

Greer Kadetsky har precis börjat på college då hon hör den karismatiske Faith Frank tala. En ny dröm och en ambition tänds i henne och hon vill följa i Faith spår. Faith är en känd feministisk ikon och deras första möte kommer leda till oanade förändringar.

Recension

Tack till Bookmark förlag för recensionsex.

Meg Wolitzer har varit aktuell då hennes bok The Wife (Hustrun) har filmatiserats av Björn Runge med Glenn Close i huvudroll som hon också vunnit pris för. En kvinnas övertygelse ska också bli film med Nicole Kidman i huvudrollen som Faith.

Jag tyckte om insikterna i en kvinnas liv beroende på vilken ålder bokens kvinnor befinner sig i, hur man förändras med åldern allteftersom man får nya erfarenheter och livsinsikter. Vi får följa Greer från en ung tjej då hon växer upp som kvinna. Och Faith som redan har en hel del i sitt bagage. Det är även intressant hur vi påverkas av omgivningen under vår uppväxt och hur detta kan styra vilket håll vårt liv fortsätter, vilket framkommer som ett slags tema i boken.

Det här är en bok med starkt feministiskt budskap, men den är även en välskriven roman om förhållanden, makt, inflytande, kärlek, vänskap och ambitioner. En kvinnas övertygelse är underhållande, tankeväckande och intressant.

 

2 kommentarer på “Meg Wolitzer: En kvinnas övertygelse

Lämna en kommentar