Bettina Bieberstein Lee: Tigeröga

932E21CF-BAA0-4B12-9447-22963E221DEC

Bokens titel: Tigeröga
Författare: Bettina Bieberstein Lee
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bladh by Bladh 2019
Antal sidor: ?
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.2
Boktipset förväntat betyg: 4
Betyg: 4 / 5

Handling

Journalisten Hanna Axelsdotter blir nyfiken på vad som har hänt i hennes trapphus då hon flyttar in och ser en polisavspärrning på en av grannarnas dörrar. Hon börjar nysta i vad som har hänt. Men det verkar inte finnas speciellt många personer som vet något om den mystiska tjejen som bott i lägenheten. Hon hette Esther. Endast en liten flicka som heter Zoe verkar sakna eller ens känna till henne. Och så pojkvännen som anmält Esther försvunnen och av naturliga skäl blir en misstänkt.

I samma trappa bor även den tystlåtna Adrian, en ensam prepper som mest ägnar sina dagar åt onlinespel och förberedelser för världens undergång. Han är förtjust i Esther och är säker på att hon är i fara och behöver hans hjälp.

Polisen däremot tror att Esther försvunnit frivilligt och lägger inga stora resurser på fallet. Men Hanna är säker på att det är något skumt på gång. Hon litar på sin magkänsla och fortsätter undersöka saken.

Recension

Tack till Bladh by Bladh för recensionsex. Det här är den andra fristående delen i serien om journalisten Hanna Axelsdotter. Jag har inte läst den första delen Korpsystrar, men blev helt klart sugen att göra det efter den här!

Trots att huvudpersonen inte är polis så är journalisten Hanna Axelsdotter lite av en kliché med en lite misslyckad karriär och ett smått plågad person, som ändå eller trots det i slutändan är duktig på det hon gör. Men det gör ingenting. Det är lätt att komma in i berättelsen och man dras snabbt med i mysteriet kring den försvunna tjejen. Och Hanna visar sig ändå vara en karaktär som är lätt att gilla.

Det här är en psykologisk spänningsroman som handlar om psykisk ohälsa, sex, makt, ensamhet och den undre världen.

Boken är läskig och spännande utan att vara extremt överdriven. En helt klar bladvändare, som var svår att lägga ifrån sig innan man kommit till slutet av boken. En perfekt bok att packa med i sommarkassen!

 

En kommentar på “Bettina Bieberstein Lee: Tigeröga

Lämna en kommentar