Romy Hausmann: Älskade barn

F4A3911E-1A5C-4B3A-BA61-7265E3FA4B3D

Bokens titel: Älskade barn
Författare: Romy Hausmann
Originalets titel: Liebes kind
Översättare: Anna Hörmander Plewka
Förlag & år: Bokförlaget NoNa 2019
Antal sidor: 377
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.34
Boktipset förväntat betyg: 4
Betyg: 4.5 / 5

Handling

En kvinna blir påkörd av en bil och det är starten på ett nystande av en otroligt läskig berättelse. I en nedgången stuga utan fönster, mitt ute i en skog nära gräsen, bor en inlåst familj styrd av barnens far. Han är Gud och de lyder honom till punkt och pricka. Allt följer ett strikt schema. Barnen har aldrig sett något annat och tror att pappa skyddar dem från det farliga som finns utanför stugan. Han ser även till att de har en mamma som ser efter dem. Mamman lyckas fly från stugan men inte från terrorn…

Recension

Tack till bokförlaget NoNa för recensionsex.

Handlingen börjar liksom på slutet och bit för bit börjar man förstå vad som har hänt. Man dras snabbt in i handlingen. Och boken blir bara mer och mer spännande allteftersom man läser. Man anar tidigt hur otäck berättelsen kommer att bli och det kryper sig på läsaren. Den är snabbläst då det är en riktig bladvändare. Så himla spännande!

Jag blir visserligen väldigt irriterad på vissa karaktärer och deras beteende (pappan) som i mina ögon är helt oresonligt. Visst, han är i en extrem situation och har misstat sin dotter, vilket måste vara det värsta som kan hända en förälder, men ändå verkar han vara helt utan sympati för andra offer och andras känslor. Men detta tar inte ifrån handlingen eller bokens betyg då det ju faktiskt bara visar på hur välskriven den är då karaktärerna kryper under huden på läsaren.

Handlingen är genomtänkt och klurig, hela romanen välskriven. Man känner verkligen frustrationen hos alla som är inblandade. Hur ska de kunna reda ut vad som verkligen har hänt? Eller komma över skräcken?

Älskade barn är en av de bättre psykologiska thrillers jag läst på ett tag. Otroligt läskig!

2 kommentarer på “Romy Hausmann: Älskade barn

Lämna en kommentar