Helene Flood: Terapeuten

D51D94B5-041A-45E0-9C93-6176693A911A

Bokens titel: Terapeuten
Författare: Helene Flood
Originalets titel: Terapeuten
Översättare: Lotta Eklund
Förlag & år: Polaris 2019
Antal sidor: 346
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.7
Boktipset förväntat betyg: 3
Betyg: 4 / 5

Handling

Sara bor med sin man i en stor villa i Oslo. Hon är psykolog och har sin egen praktik ovanför garaget. Både hon och hennes arkitektman Sigurd jobbar hårt, men nu ska Sigurd ta ledigt och åka iväg på en helg med sina vänner. Dagen då han skall åka iväg är Sara upptagen med klienter och får ett svårtytt meddelande från Sigurd där han säger att han är framme vid stugan med sina vänner. Problemet är bara att hans vänner senare samma dag kontaktar Sara för Sigurd har aldrig kommit fram. Ingen vet vart han har tagit vägen. Nu känns det enorma gamla huset inte längre tryggt eller mysigt då Sara är där ensam. Flyttar saker på sig? Hör hon steg på vinden? Eller håller hon på att tappa förståndet?

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex.

Helene Flood är en ny drottning inom spänningsromaner och jag tippar att det kan vara värt att följa med vad hon ger ut härnäst. Hennes debutroman Terapeuten kom ut på norska i Juli 2019 och redan nu har den sålts till 26 länder.

Romanen är en väl uppbyggd spänningsroman där man har den där rätta krypande känslan av obehag utan att riktigt veta vart det leder. Några oväntade vändningar och välskriven och genomtänkt psykologisk drama gör den här boken till en bladvändare. Man förstår att författaren haft fördel sin bakgrund som psykolog i skrivandet.

Hela boken är skriven från en karaktärs synvinkel. Man inser snart att verkligheten inte alltid stämmer överens med hennes syn på varken hennes förhållanden till andra människor eller till händelser som skett. Författaren har skickligt byggt upp karaktärerna och intrigen som smyger sig på.

Terapeuten är en spännande bok som är värd att läsas.

2 kommentarer på “Helene Flood: Terapeuten

Lämna en kommentar