Erika Rockborn: Livmodermakt

Bokens titel: Livmodermakt
Författare: Erika Rockborn
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: HOI förlag 2019
Antal sidor: 283
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.81
Boktipset förväntat betyg: 4
Betyg: 5 / 5

Handling

Martin Lindahl är lyckligt gift, har ett bra och självständigt arbete som distriktsläkare och har nyligen fyllt fyrtio. Han längtar efter att bli pappa men hans yngre hustru är inte alls inriktad på likadana tankar. Hon bygger karriär och faktiskt inte speciellt intresserad av att bli mamma överhuvudtaget.
Dessutom verkar alla andra människor omkring Martin få barn. Till och med hans barndomsvän Martin som är gift med en man väntar sitt första barn.
Martin övertalas att gå en sommarkurs i kroki under tiden hans fru jobbar. Och den kursen ändrar på hans liv mer än väntat.

Recension

Tack till Hoi förlag för recensionsex.
Det här är första delen i makttrilogin, en relationsroman om barnlängtan ur ett manligt perspektiv.

Jag gillade verkligen det ovannämnda manliga perspektivet på barnlängtan. Nuförtiden kan en kvinna skaffa sig barn på egen hand, vilket ju är helt fantastiskt. Men tyvärr finns ingen motsvarande möjlighet för mannen. Jag tror att det finns många ensamma män som längtar efter en familj och det är ju fruktansvärt sorgligt.

Boken har en genomtänkt handling som minst sagt är tankeväckande. Kanske skulle den till och med passa som bokklubbsbok och därmed underlag för diskussion!?

Det här är en sådan där bok man blir glatt överraskad av och det bästa är att jag har de två följande böckerna av serien i hyllan i väntan att bli lästa.

3 kommentarer på “Erika Rockborn: Livmodermakt

Lämna en kommentar