Håkan Lindgren: En fallen man

Bokens titel: En fallen man
Författare:Håkan Lindgren
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Hoi förlag 2020
Antal sidor: 306
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.43
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 3 / 5

Handling

Oscar hamnar i koma efter att ha ramlat ut ur fönstret på sjätte våningen på det hotell han jobbar på. När han vaknar upp på sjukhuset inser han att utåt sett inte alls verkar vaken. Han hör vad andra säger men han kan inte kommunicera med dem runt sig. Hans besökare talar med honom, helt ovetandes om att han faktiskt hör dem. Snart börjar han ana att allt inte är som det ska. Att det inte var en olycka att han föll ut genom fönstret. Det kan väl hända att han inte varit en fullständig dig ängel själv, men kan ändå inte tänka sig vem som skulle vilja honom illa.men han är fast besluten att på något sätt ta reda på det.

Recension

Tack till Hoi Förlag för recensionsex.


Jag har tidigare läst Moscow Baby och blev väldigt rörd av den.

Jag blev genast ganska ställd av handlingen I boken som jag tyckte var både vågad och annorlunda. Ett tag funderade jag om hela boken skulle vara skriven ur ett perspektiv av den okontakbara huvudkaraktären. Men boken byter håll och genom en oväntad vändning blir den från en psykologisk roman till en spänningsroman. Och den är helt klart spännande!

Lite minus i poängen blir det för att den kanske blir en lite vanlig bok I slutet och efter att den blrjade på ett så annorlunda sätt blev det lite av en besvikelse.

I sin helhet är En fallen man en kul bok som är underhållande och tankeväckande. Inget är egentligen som det verkar!

Lämna en kommentar