E. P. Uggla: Fallet från Eden

Bokens titel: Fallet från Eden
Författare: E. P. Uggla
Originalets titel: –
Läst språk: Svenska
Översättare: –
Förlag & år: Bonnier Carlsen 2023
Antal sidor: 334
Läsålder: Unga vuxna
Läst format: Bok
Betyg: 5 / 5

Handling (kopierat från Bokus)

Fallet från Eden är andra delen i E. P. Ugglas gastkramande dystopi om världen efter en dödlig pandemi.

Livet bland eliten i Eden är över för Ava. Hon har flyttats ner till Getsemane. Där kallas hon för ”En fallen ängel”, och det är inte en komplimang. Om tillvaron i Eden handlade om intelligens, är allt i Getsemane fokuserat på träning och fysisk aktivitet.

Ava tvingas anpassa sig samtidigt som hon försöker hitta och befria vännerna Yasmin och Kenji, som bestraffats hårdare än hon.

Men snart inser hon att allt de lär sig i Getsemane syftar till en enda uppgift: Att gå ut i det som finns kvar av den verkliga världen och döda andra människor, med det egna livet som insats.

Recension

Tack till E. P. Uggla och Bonnier Carlsens bokförlag för recensionsexemplar.
Jag har tidigare läst Felet med Eden. Och vad jag längtat efter att få läsa den här fortsättningen!

Det finns så många imponerande och fantasifulla detaljer om hur systemet i Eden fungerar, detaljer kring pandemier och hur biologin manipulerats för att nå mål. Jag är stum av häpnad över de snygga och genomtänkta … så fascinerande och intressant.

Man har som läsare ingen aning om vartåt det bär. Och det är spännande hela tiden. Vissa vändningar är oväntade och sorgliga men man inser som läsare snabbt att det ändå är ok

Man får nästan fundera över existentiella frågor om både medvetenhet och mänsklighet under läsningen.

Otroligt tankeväckande spännande och fartfyllt. Jag rekommenderar den här boken varmt. Och som innan så längtar jag efter att få läsa vidare på serien!

Lämna en kommentar