Hanna Landahl: Ljuskällan

Bokens titel: Ljuskällan
Författare: Hanna Landahl
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Polaris 2020
Antal sidor: 304
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.5
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 3.5 / 5

Handling

Staffan och Anna är ett par i 40-års åldern som drömmer om olika saker. Staffan om ett nytt kök, Anna om ett nytt mera hållbart liv. När Anna besöker ekobyn Ljuskällan börjar hon planera att flytta dit med familjen. Staffan går med på det i desperationen att se ett småleende på Annas läppar igen.

Men livet i ekobyn blir en helvändning för hela familjen. Inte minst att försöka leva utan wifi!! Hur i all världen ska de få barnen med på det?och Staffan blir mer och mer irriterad på grundaren Adrian, speciellt då Anna verkar gilla honom mer för varje dag.

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex. Jag har tidigare läst Under två timmar av Hanna Landahl och tyckte väldigt mycket om den och Hannas varma sätt att skriva på.

Vad jag speciellt gillar med hennes böcker är hennes karaktärer som är så levande på något sätt. De har ofta några svagheter, vilket gör dem mera verkliga och lätta att gilla. Om man dessutom själv är runt 40-års åldern så kan man uppleva mycket igenkänning i hennes böcker.

Hon har även ett trevligt sätt att skildra det vardagliga livet både med dess bättre och sämre sidor. Och hon gör det ofta på ett smått komiskt sätt så att man finner sig småskrattandes under delar av läsningen.

Jag rekommenderar varmt den här komiska feelgood relationsromanen, vilken får en att fundera på hur hållbart men själv lever.

En kommentar på “Hanna Landahl: Ljuskällan

Lämna en kommentar