Sara Molin: Som en öppen bok

Titel : Som en öppen bok
Författare: Sara Molin
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Norstedts 2020
Antal sidor: 335
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Omnible
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.36
Boktipset förväntat betyg: 3.0
Betyg: 3 / 5

Handling

Clara Rennel älskar böcker och har som lärare tänkt föra vidare sin kärlek för böcker och lusten till läsningen till eleverna. Hon ska, med hjälp av sina fiktiva idoler Kulla-Gulla, Kitty och Lotta, uträtta stordåd för böckerna bland den yngre generationen. Hennes liv verkar ta ett storkliv i rätt riktning då hennes ungdomskärlek Jonathan dyker upp. Dessutom är han nybliven singel. Trots systerns varningar låter hon känslorna styra.

Men varken lärarplanerna med läsningen eller den nya förälskelsen verkar gå enligt planerna. Eleverna ser helst på dokusåpor på mobilen och Jonathan får henne på fel spår på många olika sätt. Och det var inte alls planerat att falla för sin sin lillasysters nya pojkvän.

Recension

Tack till Norstedts för recensionsex. Det här är en riktigt lovande debutroman.

Som en öppen bok är en lättläst, underhållande och riktigt mysig feelgood roman. Kanske lite förutsägbar på sina ställen, men på något sätt hör det nästan till i den här genren.

För den bokälskande läsaren är det extra skojigt då böcker som man känner igen nämns i texten. Och trots den lite sorgliga starten med en fixering vid en tråkig före detta kärlek så utvecklar sig historien på ett bra sätt med lite inlägg av komedi.

Boken lämnar en med en mysig känsla av värme och jag märker att jag funderar på hur det går för Clara sedan och hoppas att det kansle kommer en fortsättning!? Jag skulle gärna läsa vidare…